Tatil Sepeti  

tatil yok

0 € Kargolama
0 € Toplam

Rezerve Et

Advertising

Kayıt Ol Kazan

 

M (Ticari ) Vize için Gerekli Evraklar

 

M Vize
Davet üzerine Çin'e iş ziyaretleri, araştırma, seminer ticari işler, bilimsel ve kültürel iletişimde bulunmak olduğu kadar kısa süreli eğitim, staj vb. amaçlı altı ayı geçmeyen durumlarda verilir.
İlk defa Çin vizesi başvurusundan bulunan şahıslar, genellikle tek girişli veya çift girişli vize başvurusunda bulunabilirler.
Tek ve Çift girişli vizelerin geçerlilik süresi 3 aydır. 3 ay içinde yapılan girişi takip eden 30 gün Çin'de kalınabilir. 6 Aylık ve 1 Yıllık vizeler çok girişli olup, herhangi bir giriş sayısı sınırlandırması yoktur. Fakat bu vizeler de Tek ve Çift girişli vizeler gibi bir girişte en fazla 30 gün kalma imkanı verir.
 
1- Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2- İki adet fotoğraf eklenmelidir. ( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT'a basılmalıdır. Ayrıcabeyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)( Örnek İçin Tıklayınız)
3- İşyeri tarafından hazırlanan şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için tıklayınız
4- Şirketin faaliyet belgesinin aslı. ( Son 6 aya ait olmalıdır.)
5- Şirketin vergi levhası fotokopisi(2012 yılı)
6- Nüfus Cüzdanı RENKLİ Fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
7-Çin'deki davet eden firmadan davetiye mektubu aslı yada fotokopisi
Davetiyede yer alması gereken bilgiler aşağıdaki gibidir. 

Çin'deki firma kendi antetli kağıdına aşağıdaki bilgilerin yer aldığı bir davetiye hazırlayacak, kaşeli ve imzalı bir şekilde taratıp mail olarak gönderecekler. 

Davetiyede Çin'e seyahat edecek olan kişinin;

Adı Soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi, milliyeti, pasaport numarası, vizenin (tek giriş/ çift giriş/ 6 aylık yada yıllık) talep edildiği, kaç girişli istendiği, her girişteki gün sayısı, ilk giriş tarihi, hangi şehirde kalınacağı, seyahat sebebi, mutlaka yer almalı. 

Çin'deki firmada bu davetiyeyi hazırlayan yetkili kişinin Adı Soyadı, cep telefon firma kaşesi ve yetkili kişinin imzası muhakkak gerekmektedir. 

Not: 6 AYLIK ve 1 YILLIK vizelerde BELEDİYE ONAYLI davet mektubu talep edilmekte olup, daha önce Çin'e girişi olmayanlara ÇOK GİRİŞLİ VİZE verilmemektedir.

  •  Şirket son 6 ay içersinde adres değişikliği yapmış ise, adres değişikliğini gösteren ticaret sicil gazetesinin de getirilmesi gerekmektedir.

 

 

Önemli Duyuru :
  1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 6 aylık ve yıllık vize başvurularında kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş günüdür!

 

L (Turistik) Vizesi için Gerekli Evraklar

 

1. Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
3. İki adet fotoğraf eklenmelidir. 
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT'a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)( Örnek İçin TIklayınız)
4-  Kaşeli imzalı ŞAHSİ Banka Hesap Bildirimi aslı (bankaya ait imza sirküleri ile birlikte) yada yeni işletilmiş banka hesap cüzdanı (Banka hesabında 5.000 TL veya karşılığı USD veya Euro olmalıdır.)
5.Gidiş Dönüş Uçak bileti ve otel rezervasyonu
6-Çin'deki seyahat proğramı
7. Adli Sicil Kaydı ( Temiz Kağıdı)(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır)
8.İkametgah belgesi aslı
  Not:İstanbul Konsolosluğuna bağlı bulunan iller: İstanbul-Tekirdağ-Edirne-Kırklareli-Yalova-Kocaeli-Bursa-Balıkesir-Çanakkale-İzmir-Manisa'dır.. 

 


 

Z ( Çalışma ) Vizesi için Gerekli Evraklar

 

1. Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
3- Pasaportun İlk resimli sayfa fotokopisi.
4-İki adet fotoğraf eklenmelidir.
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT'a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
5- Çin'deki yetkilendirilen kurumun vize bildirim formu aslı (YEŞİL davetiye ) 
6- Çin tarafından verilen iş durumu bildirir izin belgesi ya da uzman belgesi
7- Kişinin işyeri kanıt belgesi 
8-İkametgah Belgesi aslı

Önemli Duyuru :
  1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren çalışma vizelerinde kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş günüdür!

 

X (Öğrenci) Vizesi için Gerekli Evraklar
 
1. Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
3. 2 adet renkli fotoğraf

( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT'a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
4- Çin'e gelen yabancı uyruklu öğrenciler vize başvuru formu (JW201 veya JW202 formu )
5- Okula giriş bildirim mektubu
6- Adli Sicil kaydı ( Temiz kağıdı)
(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır)
7-İkametgah Belgesi Aslı
 
 
Önemli Duyuru :
  1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren öğrenci vizelerinde kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş günüdür!
 
 Gazeteci Vizesi için Gerekli Evraklar

1- Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2- İki adet fotoğraf eklenmelidir.
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT'a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
3- İşyeri tarafından hazırlanan şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için tıklayınız
4- Şirketin faaliyet belgesinin aslı. ( Son 6 aya ait olmalıdır.)
5- Şirketin vergi levhası fotokopisi
7- Çinden gelen resmi davetiye aslı
8- Basın Kartı
9- Pasaportun İlk resimli sayfa fotokopisi.
10- Nüfus Cüzdanı RENKLİ Fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)

 


Not: 
1- Vize başvuruları Pazartesi - Çarşamba ve Cuma günleri yapılmakta olup, evraklarınızın hazır bir şekilde başvurudan bir önceki gün tarafımıza ulaştırılmış olması gerekmektedir. Vize başvuru ve alımları aynı günlerde yapılmakta olup, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Salı ve Perşembe günleri vize işlemi yapmamaktadır.
2- Yukarıda belirtilen fiyatlar Türk Vatandaşları için geçerli olup Amerika ve diğer ülke vatandaşları vize ücretleri için arayınız.



Tatil Sepeti  

tatil yok

0 € Kargolama
0 € Toplam

Rezerve Et

Advertising

Kayıt Ol Kazan